Oct 26, 2011

Ragam ragam sunshine ^^

Assalamualaikum . . 
first , maaf sangat2 sbb lama tak update belog ni . . Byk storymorry yg nak share dgn
para belog kat sini . . Tapi kemalasan menimpa diri ini . (: . . Hari ni pun ta nak 
tulis panjang2 . . Cuma nak kan kenangan ni segar . . Ewah , ayat . . HAHA . .

Kat bawah ni , kawan kawan saya yg gila . Bukan gila mane lah , otak kuning lah 
perangai dyorang . . Saya sayang mereka . . Maaf utk QIENAIQA . . 
Entry ni untuk roomates AISYAH . . Ad jugak yg termasuk golongan ni . . 
Btw , jum tgx  gambar gambar ni . . 

 Ni lah BILIK AISYAH . . Sory lah , katil siapa kene candid . . 

 Cantik jugak kan ? HEHE . .  knp mesty nama kak dina kat situ !

Ini lah kami SUNSHINE <3 . . Cuma Shud ngn Elly tade kat sini . . (: .. 
Eh , suka sgt kak mira kita tu kan . . Almaklumlah , duduk sbelah adik Fatin . . 
Kfara tu , jgn lah duduk kat situ sepatutnya , sian kwana tu . . Okelah , ini lah bestnya
duduk hostel . . First kita dapat tambah kenalan , second dapat hidup berdikari . .
Third , dapat kakak . And lastly dapat bergentel . . OOOPPPPPSS !!! 
Tak salah cakap kan ? hehe .. ilysm . 





Norizz and Syaqienatul aisyah . . Dyorg suka buat DRAMA dlm bilik tu .
Btw , saya tetap sayang dyorg . .



 Akrab kan kami ? Byk yg kami lalui . Baik , buruk ?? semua ad thu tak .
Dekat hostel , kami salah satu group budak2 anti . . Mane tak nya , dyorg 
jeles la tu . . Kami bekerjasama lah wei . . Korang ad ? Tade kan . . hehe . .


Suka hati kami lah nak jalan kelompok pun . Tak susah kan sesiapa . . 
Jadi kalau tak suka , boleh bla lah . Kami tak rugi sikit pun . . <3 . . 


Lastly im the owner <3sayasikuattacing<3  . . Suka dapat kawan yg gila kontang macam korang . .
Jangan lupa saya .  .  Nak bg peringatan kat bawah ini : 


<3 Peraturan IS peraturan <3
<3 Biar kebulur MAKANAN , jangan kebulur JANTAN <3
<3 Saya sarankan jangan derhaka dgn KETUA ASPURI <3
<3 Saya sayang budak2 bilik SUNSHINE <3
<3 Buat kerja JAHAT , pandai pandailah TANGGUNG <3 
<3 Jangan suka marah orang , sedangkan diri sendiri tak terjaga <3

That all for today . . Maaf dipinta kalau kalau ad yg terasa . . 
Tak terniat langsung nak buat sesiapa terasa dalam ini belog . .








Oct 1, 2011

Storymorry saya :)

Hello sayang . . :) . .


Today , im ekin as a Mrs . belog . . Ekin ad BFF yg sgt 
caring + open + kepale gilak <3 . . 
Saya sayang mereka semua . . 


Ini teman baik saya . . Selalu spend time dgn die time rehat kat skul . . 
Sbb die budak luar . . Anasuha Aina Syafina Abd Halim . .
Cantek kan nama die ? Kalau nak knl lbih lanjut add lah kt fb . .
Pandai2 lah cari nama die . . Saya sayang die ketat2 . . Sampai mati taknak 
lost contact ngn die . . Family die pun oke . Btw , syygs ko . . :) . .



Ini pulak sayang saya . . :) . . This picture belong
to Nur Rafikah . . Die open like me kud . . Selesa tahap
gaban jadi kacip die . . Die faham erti persahabatan . .
Ika punya pendirian ' AKU ADALAH AKU ' . .So , 4 others jangan
jadi HIPOKRIT like CDJ . . 

Yang ni BFF saya . . :) . . Blh katakan 24jam saya wajib dengan die even kat skola . . Sbb die pandai cket . . Bapak die bg 
nama Fatin Farhana Abd Wahab . . Bukan yg tunjuk (PEACE) . .
yg sorang lg tu . . Utk pengetahuan , die kuat merajuk !
Saya benci kalau die buat muka >< . . Saya tak suka
pujuk die . . Penat . .__ . .

________________________________________________________

Enough with my BFF . . Saya sayang dyorang . .

Now , about our life . . Someone make me gila . Gelak sampai nak terkuncil . . Jum2 . .

Kenal tak guy dua orang ni ? okeoke , nak bgthu yg pakai cap 
tu baru je jd kacip . . Sbb die ehem2 dgn sayang saya(eika) .
So , die pun mmg jenis kpale gila gila . .
Boleh masuk lah . . Saya sayang die . . Oops , ika syg as my 
frends . . Jgn salah fhm sygs . . Saya bukan 
perampas okey . . Nama die Faris Farhan . . Klu tak 
salah lah . . Almaklumlah , new person . . p:) . .
And , si baju kelabu tu . . HEHE . . Jangan siapa2 ambik 
die taw . Die dah berpunya , siapa rampas fu** sampai
bila2 . . Ap nk jadi , jadi . . Suke die . . <3 . .
Fawwaz Shakir . . f_S . . Itu yg tersirat . . 
Bialah , saya je yg tahu . .

Ha , nampak tak pic kat atas tu . . For ur information ,
kalau2 rasa pic u all ade kat atas tu means saya sayang korang . As my bestie . . Suke hang dyorang . . Kepala masuk air . .
Hope dpt lagi kita hang oke . . 

------------------------------------------------


Siapa pulak ni ? Act , he is someone yg pernah buat 
saya hepi dulu . . Rasanya tak perlu hebahkan nama sbenar 
die sbb sy taknak engatkan kisah dulu2 lg . . :) . .
Dulu , dialah tempat saya storymorry . . Senang cite , 
dialah sgala2 nya . . Kadang2 betul jgk orang ckp ,
kebahagian takkan kekal selamanya . . Hope MR.H tke cre 
ur self keh . .Dulu , die pernah bgthu saya ngn die takkan 
ad istilah putus . . Kita blh merancang , tp yg tentukan
Allah . . So , dh dpt pengajaran kan ? Ap lg ? 
Hati2 siapa yg bercintun cinta cintin tu yea . .
Be careful sayang . . 
So , saya n MR.H kawan . . :) . . Stil mcm dulu , 
cume bila moment2 dulu teringat , mmg sdeyh kan . . Oke lah ,
tak mahu sdeyh2 . . Act , im stil sygs die .

Ini siapa pulak ? Dia budak uniten . . Nama dia MR.H jgx .
Eh2 , kebetulan pulak kan ? Tape2 , tak kesah . . Dia kawan 
saya . . Saya sayang die . . As my bestie lah . .
Mak saya tahu , die kawan saya . . Hm . die punya 
perangai tak tahu lah ckp mcm mane . . Conclude nya ,
saya selesa punya kawan sebegini . . Tengs . 

<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

Lasty . . Saya sygs kawan2 saya . . MR.H , sygs awk . .
Tengs semuanya cause hadir dalam diri saya . .
Luv u all . .

Sep 28, 2011

Saya minta maaf

Keraguan Cinta Hati 
 Tidak semua manusia di dunia ini mengalami hal yang indah, 
cinta yang penuh kebahagiaan. 
Salah satu kisah dalam puisi keraguan cinta hati 
yang akan sahabat baca mungkin pernah sahabat alami seperti
 saya sendiri yang pernah mengalaminya.

 Saat hati terluka karena cinta, 
membuat air mata menitis menghancurkan mimpi dan harapan. 
kecewa karena cinta yang melukai hati 
tertulis dalam
  Hati Terluka karena cinta yang menyakiti.



Saat rasa tak lagi mampu menjawab

kini hati tak lagi mengucap
Sepi yang erat mendekap
dan hanya kosong yang kutatap


Saat rasa menjadi beku

hatipun merasa pilu
Hasrat yang terbelenggu
kuingin semua berlalu


Aku tak mampu . . .

Aku tak sanggup . . .
Dan aku tak ingin kau jauh . . .


Dengarlah sayang,

suara hatiku memanggilmu..


Rasakanlah sayang,

disini aku mendambamu..


Jangan biarkan aku sendiri dan kesepian,

Ku ingin Kau mngerti perasaan ini,


Karena,,,

Ku yakin kaulah bahagian dari hidupku…
Saya minta maaf FAQIENAIQA . . 

Sep 24, 2011

Yang Aku Tahu


Lagu ni belongs to three LADIES . .
Byk dugaan yg mereka alami . . So , i think this song can make their happy . .
Hrp mereka sabar menempuh dugaan masing2 . .Ini mengenai hati dan perasaan . .
Kalau korang tak faham , jangan banyak bunyi oke . . 



Sayang kamu ada dimana
Hari ini tak ada kabarnya
Sayang kamu ada dimana
Jawab saat diriku bertanya



Kini engkau telah berubah
Kau tak seperti yang biasanya

Kini engkau telah berubah
Kau tak seperti yang biasanya



Yang aku tau
Dulu kau tak begitu
Tapi sekarang engkau berubah
Kau membuatku terluka
Apa diriku bersalah



Yang aku tau
Kamu menyayangiku
Namun sekarang kau tidak lagi



Kau tinggalkan ku sendiri
Diatas putaran bumi

Kini engkau telah berubah
Kau tak seperti yang biasanya

Kini engkau telah berubah
Kau tak seperti yang biasanya



Yang aku tau
Dulu kau tak begitu
Tapi sekarang engkau berubah
Kau membuatku terluka
Apa diriku bersalah



Yang aku tau
Kamu menyayangiku
Namun sekarang kau tidak lagi


Kau tinggalkan ku sendiri
Diatas putaran bumi


Sep 23, 2011

Kami menggila


17.09.2011 !!! Hari paling bermakna kot . . Kami menggila hang ramai ke Kuantan . .
seronok gilak <3 . . b4 korang semua tgx pic nak bg peringatan . . Kami menggila sesama kawan . .
no kapel ! no cintan-cintun oke . . cuma F & E shj . . Harap maklum !


Nak thu lebih lanjut ? Jum sertai aktiviti kami dr first kami sampai , sampai balik . .
ap2 pun ini kenangan kami <3 . . Jangan byk bunyi oke !


ha , ni blm melangkah keluar rumah . .Biasalah kami ,
mmg model of the year . . P:)


ni lah F & E . . Dia menggila kononnya sweet lah kot . .
Btw , sygs korang .. Hope hepi together . .


OoOpSs ! Ap dah jd ?? Bila hati sudah sayang . .


Ini lah kami . . Bukan bwt rombongan oke . .
Jgn salah pandang . . Kami kawan sampai mati . .


Dah berpunya belum ? Yg silang beg suda jd milik org . .
yg berbju kelabu ? hehe . .


Anak sape ko amik syazrul ?? . . hey , aku tak fhm lah . .
Ap pun tak boleh lupa , ad org lari ke terminal sbb hujan macam
oarang gila . . kan ? muka like u lah !


Jadah ap ni , dlm toilet pun jadi . . korang nih . .
Almaklumlah , NIKON orang . . <3 . .


Kapel ? Tak daakk lahh . . status 'kawan' oke . .
akrab sgt tu . . Mane taknya , kawan time zaman budak2 lg . .


Alamak ! Dah tak boleh na tipu lah . . Act , dyorg mmg
pasangan bahagie . . Bru bhagie , blm TER lebih bhagie . . Hari ni ,
first day dyorang laki bini . . Siaran langsung dr bas RAHMAT ALAM . .


Klu nak thu ni lah HERO 'ehem' . . Asjad <3 ??
no komen lah bab2 cintan cintun . . tersalah ckp , habis lah . .


dyorg berebut ke ni ?? patung pun jd ek ?
sudah2 lah membe . .


Auucaaakkk <3 . . knp si bju klabu tu masam je . .
Adoyai . . Bru nak usha . . p:) . .


Irwan , papa n mama tak ajar kan isap rokok . .
Bgthu pa nt . . Hei . .!


Kami tak sosial . . kami cuma kawan . . Tgx tu , punya sygkan
kawan , pgang2 tgn nak melintas tau . . Akrab kan kami ?


Ha , yg ni lah pasangan TER lebih bahagie . .
Sweet kan ? Ap pun , kami open oke . .


Ini Amer . . Dy lah photoghrapy kami . .
Sbb tu lah , dy jarang2 ad dlm photo . .


Nampak sgt kebulur tuh . . p:0 . . suda2 lah Asjad . .


Hari ni makan , ekin yg blnje . . wow ! bankrup ekin . .


Kami pg karoake kat sini . . RM60 . . VVIP . .
oke lah kan ? 13 orang . . bersamaan RM5 per person . .
Kami tak tgx wayang . . Mnghabiskan mase dgn ini . .


Best dlm ni tau . . private + relax . .
Klu na pg ngn famly pun oke jgk . .


Dara pingitan !! . . Biasalh , menghayati lagi  .


Yg ni knp ? mnghayati sungguh . . Ekin , sabar yea . .
Msty lgu Cinta Kristal ni kan . .


Seterusnya , kami penuhi dgn BOWLING . . RM ?? brp ntah . .
Lupe suda . . patner2 lah . .


terbaiklah . .patner spe tu ? HAHA . .


melepak sje  . . Biasalah . . Klu hang ngn kami ,
mmg mcm nih . . 


Mana kasut budax ni . . Hei . . 


Lastly , kami ad rakamkan smthng . . Jum lihat . .
Sweet kapel bilabong . . 


video
ap pun .. ilysm frends . . 

Aug 25, 2011

Hari Yg Dinantikan . .

Salam Aidilfitri  . .

RAYA RAYA RAYA !! . .
ewah2 . . bagai nak kawin org skg hias rumah kan ? Padahal na RAYA je kot . .
ni lah org kita kan . . meriah tahap gaban . . Tak sabar rasanya kan ? HAHA . .
bila RAYA . . wujud lah . KUIH RAYA , BAJU RAYA , LANGSIR RAYA . .
semua raya lah .. semangat sungguh kan ? tp ni lah HARI yg dinanti2 kan oleh semua . .

Dulu kan , malam raya org sibuk dah tau . . bakar lemang lah . . buat ketupat lah . .
macam2 thu tak . . macam kat bawah ni kan ? ?

jadah ap ntah . . sampai tak knl thu . .

wuh . . best gilak . .

org dlu2 pulak , ade yg bg kad raya . . ha , ni yg best thu . . yelah . . ucapan , kata kata tuh . .
menusuk kalbu . . nak2 klu ad KEKASIH GELAP . . ha , siaplah ATUR AYAT . .
macam2 kan suasana SEBELUM RAYA ? ? . . belum raya lg kan ? 

ni kad raya  . . cantikkan ? wana PINK lg . .

Ha , yg paling DASYAT !! .. 
DUIT RAYA ! DUIT RAYA ! DUIT RAYA !
budak2 ke , tua , muda . . pantang lah datuk nenek . . klu org bg tuh , jgnlh mnolak pulak .
jgn sok SUCI sgt . . org bg AMPAU , SAMPUL DUIT RAYA . .
ambiklah . . tahu ? kalu taknak , bg saya ! mudah kan >< . .

nak duit nak duit !


pLastly nak bg peringatan dkt adik2 akak2 kat luar sana . .
Balik kampung elok2 oke . .


HATI HATI . .
biar lambat asalkan SELAMAT . .
moga selamat sampai . .